112

POVEČAJMO OPAZNOST PROSTOVOLJNIH GASILCEV NA NUJNI VOŽNJI

ZAKAJ

Ko pride do nesreče avtomatsko pričakujemo, da se bodo gasilci pojavili pri nas v nekaj minutah in rešili situacijo. Vse to hitro, prostovoljno in zastonj.

A za gasilca to pomeni nekaj drugega. Na telefon prejme obvestilo o nesreči, pusti vse nujne opravke in se brez pomisleka zažene proti gasilskemu domu. Do gasilskega doma večkrat pride z neoznačenim osebnim avtomobilom. Ker udeleženci v prometu ne vedo, da gre za gasilca na nujni vožnji, pogosto prihaja do nevarnih situacij.

Takšnih gasilcev, ki lahko naslednjič pomagajo prav Vam, je v Sloveniji preko 30 000.

NAŠ PRODUKT

Naša ekipa je izdelala znak, ki si ga prostovoljni gasilec z magnetom postavi na streho svojega vozila ob nujni vožnji.  Ljudi opozarja, da gre za junake na nujni vožnji in s tem zmanjšuje reakcijski čas prostovoljnih enot.

112

 
 

NAROČILA

FullSizeRender-3.jpg

MAGNETNA OPOZORILNA TABLA INTERVENT

Na voljo so nove, prenovljene opozorilne table. Sedaj iz še bolj trpežnih materialov.

Tabla je, zaradi opozorilne rdeče barve in napisa iz odsevne bele folije, dobro vidna tudi v temi. Magneti so zelo močni in zdržijo tudi višje hitrosti. Obdani so z gumo, tako da ne poškodujejo strehe avtomobila.

Cena: 29,97€

 
 

UPORABA IN POOBLASTILA

Uporaba znaka je omejena izključno na operativne gasilce v času intervencije. Znak gasilcem ne dovoljuje hitre in nevarne vožnje, še vedno se morajo ravnati po CPP.

Po drugi strani pa je razumljivo, da se gasilci, z zavedanjem, da je vsaka sekunda pomembna in da lahko odloča o življenju, v avtomobilu ne obnašajo enako kot pri normalni vožnji.

Glavni namen znaka je tako ozaveščanje ljudi, da je tisti "nori" voznik za njimi, v resnici gasilec, ki rešuje življenja. Računamo na udeležence v prometu, da bodo v skladu s tem zavedanjem primerno reagirali.

POTRDILO MINISTRSTVA ZA INFRASTRUKTURO

 
 

KDO SMO

Smo mladi prostovoljni gasilci, ki z veseljem opravjamo gasilske dolžnosti. Med opravljanjem gasilskega dela, je član ekipe zaznal problem nevidljivosti gasilcev na nujni vožnji. Odločili smo se, da bomo ta problem rešili.

  • Domen Hojkar

  • Mitja Hrovat

  • Timotej Šehić

  • Val Dolenc

Mladinska zadruga Intervent112 z.b.o., so.p.

ZAKAJ TO POČNEMO

Gasilci, kot pravi heroji, vedno nesebično priskočijo na pomoč. Rešujejo življenja in premoženje, pri tem pa večkrat postavijo lastno varnost na stran. Omogočimo jim vsaj varen prihod do gasilskega doma, da bomo bolj varni tako mi kot oni.

DONATORJI:

Prostovoljne prispevke lahko nakažete tudi preko paypal-a

HVALA za vsak prispevek k večji varnosti in hitrosti gasilcev!

  • Facebook Social Icon

Za novosti poglej na naš Facebook

+386 51 238 922

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now